Nieuws voorgaande jaren


Spikerdoarp 30 jarig Jubileum een groot Succes!

23, 24 en 25 augustus 2022 : Lieve jongens en meisjes, wat hebben we weer met elkaar genoten! Dit jaar hebben we er een knalfeest van gemaakt. Er waren 160 kinderen, meer dan 100 vrijwilligers, 28 sponsoren.  Wat was het heerlijk zonnig! Onder leiding van de vrijwillige brandweer werd er daarom spontaan een prachtig waterfeest georganiseerd op dinsdagmiddag!  De burgermeester en kinderburgermeester zijn langs geweest op woensdagavond om dit prachtige "spikerdoarpfeest" te openen. We hebben nu onze eigen spikerdoarp vlag! Tijdens de opening hadden we dit jaar wel 300 bezoekers, je kon hamburgers krijgen  en workshops volgen.  Er was een boerenfeest met lammetjes, maskers maken en de kinderdisco ontbrak niet. De kinderen en begeleiders hebben er met elkaar wat moois van gemaakt! Sochtends was er o.l.v 2 begeleiders ochtendgymnastiek en er waren spelletjes op t veld en in de tent. De buikschuifbaan, mede mogelijk gemaakt door jantje beton, was weer een groot succes. De winnende hut was het piratenfeest! We hebben een heleboel prachtige foto's en filmpjes gemaakt. We bedanken Henk den Belder graag voor de prachtige dronebeelden. Bekijk  alle foto's en filmpjes  onze facebookpagina  .We hebben ter ere van het jubileum vuurwerk afgestoken voor het dorp. De kinderen hebben van woensdag op donderdag met zo'n'130 kinderen in prachtige  tenten van defensie geslapen, waarvoor we defensie expliciet willen bedanken. De nacht en avond is ontzettend goed verlopen. Het afbreken van het terrein lukte donderdag  middag net op tijd met ontzettend veel dank aan alle vrijwilligers.  

Het is jullie vast niet ontgaan, we kwamen op meerdere plaatsen in het nieuws! Na een jaar waarin het erom spande of we verder konden gaan, was het geweldig om zo'n gaaf jubileumjaar te vieren! Daar mocht ook zeker wel aandacht voor zijn. Bekijk het filmpje hiernaast of Lees over het spikerdoarp in de  rtvnof de leeuwarder courant,  de stienser,  actiefmedia.

Vrijdag ochtend zijn we bezig geweest om het terrein verder op te ruimen. We mochten dit jaar weer als vanouds met de brandweer een vuur maken op donderdag avond op de dwinger.  Hier kwam iedereen op grote getale op af. Ook hier was de vrijwillige brandweer weer bij betrokken. We hebben genoten van het prachtige vreugdevuur! We willen iedereen die deze dagen mede mogelijk heeft gemaakt echt bedanken.  Zonder jullie geen spikerdoarp! We zien jullie graag volgend jaar weer op het Spikerdoarp.  Namens het Spikerdoarpbestuur heel erg bedankt voor de samenwerking!

 


Nog 3 nachtjes slapen en we gaan los!

augustus 2022: We zijn bezig met de laatste voorbereidingen, 

komende maandag starten al vroeg in de ochtend heel wat vrijwilligers

en het bestuur om  het spikerdoarp terrein voor te bereiden en er

onvergetelijke dagen van te maken.  24 augustus om 20:00 uur is de officiele opening van het spikerdoarp! De burgermeester en kinderburgermeester zijn van de partij! Ons 30 jarig jubileum is veilig gesteld! Vorig jaar waren we daar niet zo zeker van! Wil je weten hoe we dit met hulp van het dorp, sponsoren , onze kinderen en de gemeente geregeld hebben? Lees het artikel hiernaast even in de bijlage! We bedanken jullie bij deze allemaal dat je voor het spikerdoarp bent gaan staan!


Het programma Spikerdoarp 2o22 is bekend!

augustus 2022:  Wat is het geweldig! We hebben weer volop vrijwilligers, begeleiders en 160 kinderen die meedoen tijdens het Spikerdoarp. Het programma van dit jubileumjaar is bekend. Kijk even bij de pagina Programma Spikerdoarp als je de mail  gemist hebt, zodat je weet wat er dit jaar op de planning staat. Onze kinderen blijven dit jaar bijvoorbeeld slapen. Lees het programma goed door, we hebben er zin in !


Sponsoren dragen ons een warm hart Toe

Juli 2022: Nog even en we kunnen los met een prachtig Spikerdoarp!

Omdat we ons jubileumjaar vieren hebben we extra ons best gedaan voor sponsoren. Wat waren er veel bedrijven in en om Hallum bereid om een steentje bij te dragen! Geweldig! Kijk hier wie dat zijn!


Jantje Beton "Stop nooit met spelen!"

 Juli 2022: Jantje Beton  vond de speel-ideeën van onze kinderen waardevol! Speciaal voor het dertig jarig jubileum steunen ze eenmalig het buitenspeelidee die 7 van onze kinderen hebben bedacht voor het Spikerdoarp! Jantje Beton zet zich samen met kinderen in voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. We zijn ontzettend blij met deze Bijdrage en de ideeën van onze kinderen!  Kijk zelf eens op www.jantjebeton.nl


30 jarig jubileum: Thema Feest!

 Juni 2022: Wat hebben de kinderen hun best gedaan. De koekactie wast een succes!  De overige voorbereidingen voor het dertig jarig jubileum zijn in volle gang. De vergunningen, de aanmeldingen, sponsoractie, het regelen voor slaapplekken voor de kinderen. Houd onze facebookpagina en deze nieuwspagina in de gaten! 


Nieuwe Website.

April 2022: Na dertig jaar Spikerdoarp en de welbekende aanmeldbriefjes via de basisscholen in Hallum gaat het Spikerdoarp voor "Digitaal". We hebben voor het eerst in 30 jaar een Website! Voordeel: Digitaal aanmelden en betalen, Sponsors komen in beeld, mogelijkheid om formulieren en informatie op te slaan.  Je kan genieten van de Kiekjes uit de oude doos de jubilea jaren! 


Vreugde Vuur mag weer!

 Dec 2021 Wat fijn, door o.a de kiritsiche vragen van BVNL  zijn de kosten gedrukt! Het vreugdevuur mag weer!  We zijn als bestuur trots op dit resultaat. Hierdoor zullen de kosten gedrukt worden, maar houden we vooral een mooie traditie voor heel Hallum in stand. Het vreugdevuur op de Dwinger . We hebben nu 1 jaar gemist, maar met het jubileumjaar komt het zeker goed!


Spikerdoarp Hallum voor het laatst?

Aug 2021: Het spande erom, kunnen we ons 30 jarig jubileum vieren? We kwamen uitgebreid in het nieuws. Iedereen is het er mee eens, Spikerdoarp Hallum mag niet verloren gaan! Klik hier voor het  hele artikel 


Is dit het allerlaatste Spikerdoarp?

Aug 2021 Is dit het allerlaatste Spikerdoarp? Wij hopen toch van niet.  

 Lees het Hele artikel  Hier 


Pers benaderd! Spikerdoarp in de kou!

augustus 2021 We hebben nu corona voor ons Spikerdoarp even geen belemmering meer is aandacht gevraagd bij de gemeente, de raad en de pers. We vinden dat ons dorp, de sponsoren en de kinderen al ontzettend veel geld bij elkaar leggen om deze prachtige traditie vanuit de mienskip te realiseren. Doordat we geen vreugdevuur meer hebben en doordat we minder inkomsten krijgen is het niet zeker dat Spikerdoarp door kan gaan in 2022.  Lees ons bericht naar de gemeente om aandacht te krijgen voor ons prachtige Spikerdoarp!