32e Spikerdoarp Oer de Wrald met vlag en wimpel geslaagd!

Spikerdoarp 'Oer de Wrald'; 150 Kinderen, 300 bezoekers, 31 sponsoren,  70 vrijwilligers, 15 landen, met geweldige bouwwerken meer dan 30 begeleiders,  een prachtige uitzending  over Spikerdoarp en een Spetterende opening waarin alle hutten hun vlag hijsen.  Spikerdoarp Oer de Wrald  is met vlag en wimpel geslaagd!

Dinsdag ochtend om 9:00 uur druppelden 1 voor 1 de 150  kinderen binnen. Iedereen verzamelt zich in de grote feesttent. De kids en begeleiders kunnen bijna niet wachten om te beginnen met timmeren. Het is een prachtig gezicht al die oranje shirts, van de kids, de begeleiders in blauw en het bestuur met gele shirts bij elkaar. Zo'n 130 ouders verzamelen zich rondom de tent en genieten van het “Spikerlied” waar de kinderen traditioneel de dag mee starten. Ze zingen uit volle borst zo vroeg op de ochtend.  Na het aftellen van een van de bestuursleden start de “hout-oorlog”. Alle kinderen rennen naar het hout in het midden van het terrein, om de mooiste pallets naar hun hut te slepen. Na 1 dag timmeren zie je al een mooie basis van hutten. 

Woensdag is de langste  dag van allemaal; Sommige kinderen timmeren nog vol vuur, andere kinderen werken aan een prachtig bord voor de hut, weer anderen richten de hut mooi in. Na het eten van heerlijke pannenkoeken kon je s' middags kiezen voor een workshop bij Witova, ons prachtige circus in Hallum, of genieten van de magie van een goochelaar. Na een heerlijk programma waarin er ook veel oog is voor de aankleding van de hutten; is het tijd om te eten.  Nog even voorbereiden en de 'Spikerverkeep" is alweer een feit. De opening wordt dit jaar verzorgd  door  Dini op het podium. Ze vertelde hoe en wanneer Spikerdoarp is ontstaan. Vervolgens telt ze af tot tien en openen we het Spikerdoarp officieel door van alle hutten de vlag te hijsen. Als je vervolgens door het Spikerdoarp wandelt en kijkt naar de geweldige hutten die er zijn gecreëerd; kun je je bijna niet voorstellen dat dit in 2 dagen is neergezet. Voor het eerst dit jaar verkopen we een kleine Spikerdoarp sleutelhanger met een hamertje eraan. Bedacht door de begeleiding. Hiervan verkopen we bijna 200. Alles om ook de volgende editie te laten slagen. Maar dat is niet alles. Alle hamburgers van Wip zijn uitverkocht, bij elke hut kon je mooie workshops en spelletjes doen. De scherven vlogen door de lucht in 'Griekenland' en je kon, poffertjes eten in de après-ski hut, of sangria drinken in Spanje. Er is zoveel te doen, dat 21:00  uur bijna te vroeg voelt om naar huis te gaan voor een paar 'groep 8 kids" die dit jaar voor het laatst zijn. 

Op de laatste dag stond het ontbijt alweer vroeg in de tent klaar. Na een mini zeskamp, een geweldige zeepbaan met waterpret,  wat begeleidt wordt door de jeugd van 13 tm 15 jaar, is het tijd voor de winnende hut! Groep 14 'Engeland' met de prachtige bus mocht de felbegeerde 'Spikerbokaal' in ontvangst nemen. Nog 1 keer het Spikerlied en een heerlijk broodje met knakworst en iedereen gaat voldaan naar huis!

Het bestuur en vrijwilligers zetten de schouders er nog even onder en maken het terrein van top tot teen schoon, zodat we om 19:00 uur kunnen genieten  van een prachtig vuur aan de Dwinger! 

Ook de dagen erna zitten we niet stil, Spikers en as scheppen vanuit de Dwinger, de tent moet nog even afgebroken worden en  de spullen moeten weer terug naar de juiste plek. Ondanks het vele werk, de leermomenten en volle dagen genieten we met volle teugen van de geweldige Spikerdoarpeditie en al het werk wat we met elkaar hebben neergezet voor onze kinderen en Hallum.  Spikerdoarp bouwen we samen!

Vrijwilligers, begeleiders, sponsoren en kids ontzettend bedankt voor jullie inzet! Zonder jullie geen Spikerdoarp!

Groetjes Spikerdoarpbestuur!