Spikerdoarp Nieuws 

Spikerdoarp nieuws 2024 


Aanmelden Spikerdoarp 2024

Na de geslaagde koekactie, kan je je weer aanmelden voor ons prachtige spikerdoarp. Het Thema is dit jaar Fakânsje! We hebben er weer heel veel zin in.                Je mag je aanmelden als je In Hallum woont of er naar school gaat en in groep 3 tm groep 8 van de basisschool zit. Wacht niet te lang met aanmelden want, vol is vol.

Lees meer »

Na succesvolle koekactie: groepsbegeleiders gezocht!

Na het grote succes van de koekactie van 21 mei, waarbij de kinderen alle "Hallumer Pûdsjes" hebben verkocht ten behoeve van het Spikerdoarp, zijn we nu op zoek naar begeleiders die de groepen kinderen in Hallum  op 27, 28 en 29 augustus tijdens Spikerdoarp willen begeleiden. Ken je iemand, of heb je zelf interesse? Geef dit mooie verhaal door! Want samen dragen we het Spikerdoarp. 

Lees meer »

Koekactie "Hallumer Pûdsje"

Zoals jullie op de facebookpagina van Spikerdoarp hebben gezien, en op de kalender van Hallum online, kunnen jullie morgen als inwoners van Hallum koekjes kopen. Tijdens de welbekende Koekactie, verkopen kinderen uit Hallum koekjes bij de deur ten behoeve van het Spikerdoarp. Deze keer hebben we geen losse koeken die we verkopen, maar mooie tasjes gevuld met zowel koek als toast. Prachtig dat we dit mooie feest alweer voor het 33e jaar vieren.

Lees meer »

Spikerdoarp Yes Safe the date,27, 28, 29 Augustus!

Hebben jullie net als ons weer zin in deze 33e Spikerdoarp Editie?  Wij wel, en stiekem weten we ook al wat het Thema gaat worden!  Voordat we los gaan wordt er veel op voorhand geregeld, vergunningen voor de evenementen, stookontheffing voor het vuur, de tent, het hout, vrijwilligers regelen, een  draaiboek om deze dagen in goede banen te laten verlopen, activiteiten, en meer. 

Lees meer »

Eerste vergadering 2024

De eerste vergadering voor Spikerdoarp 2024 is een feit. We zijn weer los! Het voelt alsof de maanden  voorbij zijn gevlogen.  In Oktober, november december hebben we even winterstop;) Vandaag zaten we met de betrokken bestuursleden van het spikerdoarp weer mooi bij elkaar! Onze jaarplanning is doorgesproken, de eerste vergunningen en het regelen van de tent is alweer ingezet. De boekhouding is netjes bijgewerkt. De website is startklaar voor 2024.

Lees meer »

Spikerdoarp nieuws 2023


32e Spikerdoarp Oer de Wrald met vlag en wimpel geslaagd!

Spikerdoarp 'Oer de Wrald'; 150 Kinderen, 300 bezoekers, 31 sponsoren,  70 vrijwilligers, 15 landen, met geweldige bouwwerken meer dan 30 begeleiders,  een prachtige uitzending  over Spikerdoarp en een Spetterende opening waarin alle hutten hun vlag hijsen.  Spikerdoarp Oer de Wrald  is met vlag en wimpel geslaagd!

Lees meer »

"Wij bouwe de Eiffeltoer"

Bekijk onderstaande TV Uitzending van  RTV NOF,  Ook verschenen we op Omrop Frysland met onze prachtige bouwwerken. We hadden meer dan genoeg hout, mede door onze sponsoren en Insteek om vroeg te beginnen met hout te verzamelen. 

Lees meer »

Spikerdoarp Oer de Wrald, zit er warmpjes bij!

HALLUM – Zo’n 150 kinderen in Hallum timmeren er weer op los tijdens het Spikerdoarp op 29, 30 en 31 augustus. Het thema is ‘Oer de Wrald’.  Het Spikerdoarp zit er ‘warmpjes’ bij met zo’n 70 vrijwilligers, maar liefst 31 sponsoren en het traditionele vreugdevuur als afsluiter van dit prachtige evenement.                                

Lees meer »

Voorbereiding Spikerdoarp Oer de Wrald!

De zomervakantie is begonnen, nog een paar weekjes en dan is het weer zover! Spikerdoarp 2023 met het thema Oer de Wrald. Het Spikerdoarpbestuur is al een aantal maanden druk bezig om het spikerdoarp weer mogelijk te maken. 

Lees meer »

Aanmelden Spikerdoarp Spelletjes vanaf 13 tm 15 jaar

Dit jaar hebben we voor het eerst jeugd vanaf 13 tm 15 jaar betrokken bij het Spikerdoarp. Ze helpen mee met de spelletjes op donderdag ochtend. Heel veel jongeren vinden het jammer dat Spikerdoarp stopt na groep 8. Om toch een beetje de sfeer mee te krijgen kan je vanaf 13 tot en met 15  jaar meehelpen met de spelletjes op donderdagochtend van 9 tot 11. 

Lees meer »

Geweldige opkomst koekactie!

We zijn al weer een tijdje verder, maar wat hebben er veel kinderen geholpen tijdens de koekactie! Geweldig om dat mee te maken. De kinderen stonden in een lange rij bij  het zwembad! We hebben meer koekjes dan vorig jaar ingekocht en zijn erg blij met het resultaat. We willen de kinderen maar ook de kopers ontzettend bedanken! En natuurlijk ook het zwembad, hier kon iedereen zich melden. En werden wij voorzien van een heerlijk kopje koffie. 

Lees meer »

Koekactie 23 mei

Het is bijna weer zo ver. Nog even en je kan je weer opgeven voor het Spikerdoarp! Natuurlijk houden we eerst de welbekende koekactie. Doe jij ook weer mee op 23 mei?Dit jaar hebben we extra koeken ingekocht. We hopen op net zoveel kinderen als voorgaande jaren, maar ook Hallumers die onze heerlijke koekjes kopen!

Lees meer »

Spiker nieuws 2022


Spikerdoarp 30 jarig Jubileum Groot Succes!

23, 24 en 25 augustus 2022 : Lieve jongens en meisjes, wat hebben we weer met elkaar genoten! Dit jaar hebben we er een knalfeest van gemaakt. Er waren 160 kinderen, meer dan 100 vrijwilligers, 28 sponsoren.  Wat was het heerlijk zonnig! Onder leiding van de vrijwillige brandweer werd er daarom spontaan een prachtig waterfeest georganiseerd op dinsdagmiddag!  De burgermeester en kinderburgermeester zijn langs geweest op woensdagavond om dit prachtige "spikerdoarpfeest" te openen. We hebben nu onze eigen spikerdoarp vlag! Tijdens de opening hadden we dit jaar wel 300 bezoekers, je kon hamburgers krijgen  en workshops volgen. 

Lees meer »

Nog 3 nachtjes slapen!

augustus 2022: We zijn bezig met de laatste voorbereidingen,  komende maandag starten al vroeg in de ochtend heel wat vrijwilligers en het bestuur om  het spikerdoarp terrein voor te bereiden en er onvergetelijke dagen van te maken. 

Lees meer »

Programma 2022 Bekend!

augustus 2022:  Wat is het geweldig! We hebben weer volop vrijwilligers, begeleiders en 160 kinderen die meedoen tijdens het Spikerdoarp. Het programma van dit jubileumjaar is bekend. Kijk even bij de pagina Programma Spikerdoarp als je de mail  gemist hebt, zodat je weet wat er dit jaar op de planning staat. Onze kinderen blijven dit jaar bijvoorbeeld slapen. Lees het programma goed door, we hebben er zin in !

Lees meer »

Koekactie succes!

Juni 2022: Wat hebben de kinderen hun best gedaan. De koekactie wast een succes!  De overige voorbereidingen voor het dertig jarig jubileum zijn in volle gang. De vergunningen, de aanmeldingen, sponsoractie, het regelen voor slaapplekken voor de kinderen. Houd onze facebookpagina en deze nieuwspagina in de gaten! 

Lees meer »

Jantje beton Sponsort Spikerdoarp!

 Juli 2022: Jantje Beton  vond de speel-ideeën van onze kinderen waardevol! Speciaal voor het dertig jarig jubileum steunen ze eenmalig het buitenspeelidee die 7 van onze kinderen hebben bedacht voor het Spikerdoarp!

Lees meer »

Nieuwe website

April 2022: Na dertig jaar Spikerdoarp en de welbekende aanmeldbriefjes via de basisscholen in Hallum gaat het Spikerdoarp voor "Digitaal". We hebben voor het eerst in 30 jaar een Website! Voordeel:

Lees meer »

Spiker Nieuws 2021


Vreugdevuur mag weer!

Dec 2021 Wat fijn, door o.a de kiritsiche vragen van BVNL  zijn de kosten gedrukt! Het vreugdevuur mag weer!  Wie had dat gedacht. We zijn als bestuur trots op dit resultaat.

Lees meer »

Spikerdoarp voor het Laatst?

Aug 2021: Het spande erom, kunnen we ons 30 jarig jubileum vieren? We kwamen uitgebreid in het nieuws. Iedereen is het er mee eens, Spikerdoarp Hallum mag niet verloren gaan! Lees verder voor persberichten en filmpjes!

Lees meer »

Pers benaderd; Spikerdoarp in de kou

augustus 2021 We hebben nu corona voor ons Spikerdoarp even geen belemmering meer is, aandacht gevraagd bij de gemeente, de raad en de pers. We vinden dat ons dorp, de sponsoren en de kinderen al ontzettend veel geld bij elkaar leggen om deze prachtige traditie vanuit de mienskip te realiseren.Doordat we geen vreugdevuur meer hebben en doordat we minder inkomsten krijgen is het niet zeker dat Spikerdoarp door kan gaan in 2022.  Lees ons bericht  naar de gemeente om aandacht te krijgen voor ons prachtige Spikerdoarp!

Lees meer »